Back to news

Hempel Yacht stödjer historisk jordenruntresa

08.12.2014

Hempel Yacht har sponsrat med färg för att stödja ett lokalt initiativ att rusta upp segelbåten till Oceans of Hope, som är ett Sailing Sclerosis-projekt. Oceans of Hope är den första världsomseglingen som är bemannad med personer som lider av sjukdomen multipel skleros och tonvikten kommer att ligga på förmåga, inte oförmåga.

Efter upprustningen med Hempel-färg seglade Oceans of Hope ut från Köpenhamn på sin historiska världsomsegling den 15 juni. Besättningen består av personer med multipel skleros (MS) och den 20 meter långa, klar orange segelbåten är kampanjens flaggskepp, en kampanj med samma namn som båten och som organiseras av Sailing Sclerosis Foundation. Syftet med det 17 månader långa projektet är att förändra uppfattningen om MS, genom att visa vad som är möjligt när personer med en kronisk sjukdom uppmuntras att övervinna sina hinder.

Som officiell sponsor av det danska projektet Oceans of Hope, har Hempel Yacht donerat bottenfärg (HEMPELS BOTTENFÄRG GLOBIC 9000), grundfärg (HEMPADUR QUATTRO, HEMPALIN PRIMER), thinner och täckskikt till skrovet ovanför vattenlinjen, däcket och master (HEMPALIN ENAMEL, HEMPATHANE TOPCOAT och HEMPATHANE ENAMEL).

Thomas Olsen, marknads- och försäljningschef för Yacht säger: ”Vi är stolta över att vara en del av projektet Oceans of Hope och det gläder oss att vi kunnat bidra till ett initiativ som kommer att inspirera och uppmuntra människor med MS över hela världen.”

”Vi är tacksamma av allt stöd vi fått från Hempel Yacht. Syftet med Oceans of Hope är att förändra uppfattningen om MS, genom att visa vad som är möjligt när personer med en kronisk sjukdom uppmuntras att övervinna sina hinder”, säger dr Mikkel Anthonisen, pionjär och grundare av projektet Oceans of Hope, han är dessutom grundare av Sailing Sclerosis Foundation och är MS-specialist på Köpenhamns universitetssjukhus, Rigshospitalet.

Resan kommer att sprida årets tema för världens MS-dag över hela världen, skapa starka band mellan MS-organisationer och seglingsentusiaster över hela världen. Utöver den danska besättningen kommer människor med MS från hela världen att delta i evenemanget.

Resan har tagit segelbåten från Köpenhamn till Kiel i Tyskland, för den första övernattningen (19-22 juni) samt Amsterdam i Holland (26-29 juni). Just nu är segelbåten på väg till Portsmouth, Storbritannien (3-6 juli), La Rochelle, Frankrike (10-14 juli), Lissabon, Portugal (25 juli – 2 augusti) och vidare över Atlanten till Boston, Massachusetts (USA), dit man beräknar anlända den 8 september. Oceans of Hope kommer att hamna i centrum på den gemensamma konferensen ACTRIMS-ECTRIMS, som är världens största, årligen återkommande internationella konferens kring grundläggande och klinisk forskning om multipel skleros.