Back to news

”Keep sailing” på ostkusten med Hempel's Hard Racing Copper

04.01.2015

Hempel’s Hard Racing Copper är speciellt framtagen för ostkusten av Hempel’s forskning & utvecklings avdelning. Den Svenska myndigheten KEMI har satt upp strikta rekommendationer för bottenfärger till nöjesbåtar på ostkusten, från Örskär till Trelleborg. Hempel har tagit dessa rekommendationer på största allvar och dedikerat mycket tid för utveckla bästa möjliga produkt.

Hempel’s Hard Racing Copper, är därmed det senaste tillskottet i Hempels välkända bottenfärgsprogram, känt av båtägare i Sverige för dess kvalité och prestanda.

Hempel’s Hard Racing Copper är en hård bottenfärg som innehåller koppar och är främst avsedd för den svenska östersjökusten. Färgen kan användas på alla material (för aluminiumbåtar krävs en grundfärgsbehandling) och en behandling räcker hela säsongen vilket gör den till det bästa valet av bottenfärg för ostkusten.

Hempels forskning & utvecklings avdelning har även lyckats vidareutveckla bindemedelsteknologin vilket gör att 1 liter Hempel’s Hard Racing Copper täcker 14.5 kvm.

Mindre färg går åt vilket gagnar både miljö och plånbok.

Hempels meddelande till båtägare: ”Keep sailing...”

Läs fullständig PR här