Back to news

Hempel Yacht startar certifierade SilicOne center i Sverige

05.03.2015

På Stockholm Boat Show Alt för sjön 2015, meddelade Hempel om upprättandet av åtta nya certifierade SilicOne center i Sverige och Danmark. Centren är skapade för att hjälpa båtägare och seglingsentusiaster att på ett enkelt och effektivt sätt applicera SilicOne beväxningssläppande färgsystem.

Ett avancerat färgsystem för fritidsbåtar, SilicOne använder en kombination av silikon och hydrogel för att ge skrovet en slät vattenliknande yta. Detta gör det svårt för organismerna, såsom havstulpaner och alger, att fästa på skrovet, och förbättrar hydrodynamiken, bränsleförbrukningen och hastigheten.

För att hjälpa båtägarna att göra övergången till SilicOne, har Hempel utbildat meddarbetare på åtta befintliga varv i Sverige och Danmark i SilicOne systemet. Varven är nu certifierade SilicOne center, och kan erbjuda kunderna kompetens inom SilicOne systemet, så som applicering, rengöring och underhåll, och råd om dess funktion i olika vatten.

De 4 centren har valts utifrån deras placering, kompetens och engagemang för att leverera en hög servicekvalitet. Följande företag har blivit certifierade SlicOne center:

Nicanders Båtvarv AB
Grötövägen 23
453 50 Lysekil
www.nicanders.se                                           

Gullbergs Marina AB
Varvsgränd 8
721 30 Västerås
 www.gullbergsmarina.se

Alvarbåtar AB
Skeppsvägen 28
602 38 Norrköpin
www.alvarbatar.se

Micab Marin Industri Center AB
Gåshagaleden 12
181 63 Lidingö
www.micabmarin.se

Medarbetare från företagen gick en SilicOne utbildning vid Hempels kontor i Lyngby, Danmark, i januari. Kursen hölls av FoU och marknadsavdelningen och innehöll en teknisk presentation samt en praktisk utbildning i applicering av Hempels SilicOne system.
Varje företag fick diplom efter kursen, och de kan nu skylta med nya fasadskyltar: "Hempel Silic One Application Centre".